Bułka tarta
Informacje o kategorii
Kupione produkty dostarczamy wprost pod Twoje drzwi. Przy dostarczaniu zakupionych produktów staramy się aby spełnione zostały nasze główne priorytety – szybkość i bezpieczeństwo. Zależy nam aby zakupione produkty trafiły jak najszybciej po dokonaniu płatności, a cały proces przebiegał w dbałości o nasze zdrowie i bezpieczeństwo.
Bułka tarta
Bułka tarta
Torimpex to firma, która cieszy się dużą popularnością i zaufaniem wśród Toruńskiej społeczności od wielu lat. Współpracując z lokalnymi przedsiębiorcami, zapewniamy najwyższą jakość oraz wspieramy ich działalność. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom, dowozimy produkty bezpośrednio do domu, a także oferujemy możliwość osobistego odbioru gotowych zakupów. Posiadamy bardzo duży asortyment, dzięki czemu mamy pewność, że spełnimy Państwa oczekiwania. Jednym z produktów, który można kupić w naszym sklepie, jest bułka tarta.
Bułka tarta — cena
Cena bułki tartej zależy przede wszystkim od producenta. W naszej ofercie posiadamy bułkę firmy Kajo, Kros oraz Kupiec. Każdy z produktów charakteryzuje się prostym składem (mąka pszenna, drożdże, sól i woda) bez sztucznych dodatków. Bułka tarta Kros sprzedawana jest w wadze 500 g., natomiast pozostałe po 400 g. Cena za 1 kg bułki tartej przedstawia się następująco:
- Kajo - 7,23 zł/kg;
- Kros - 6,78 zł/ kg;
- Kupiec - 8,98 zł/kg.
Zastosowanie tartej bułki
Bułka tarta jest niezastąpiona w każdej polskiej kuchni. Służy jako składnik panierki do mięs, krokietów, czy serów. Niektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez kotleta schabowego w panierce z bułki tartej. Cudownie podkreśla również smak warzyw takich jak fasolka szparagowa, kalafior czy brokuły, szczególnie gdy podsmażamy ją na maśle. Na pewno pamiętamy, jak nasze babcie osypywały bułką tartą formy do pieczenia. Bułka tarta skutecznie zapobiega przywieraniu np. ciast, pasztetów czy pieczeni, dlatego gdy nie posiadamy w domu papieru do pieczenia, bułka tarta sprawdzi się idealnie.
Jak przechowywać bułkę tartą?
Bułka tarta bardzo łatwo wchłania wodę, dlatego stosowana jest np. do mięsa mielonego, dzięki czemu zwiększa jego gęstość i spoistość. Należy ją przechowywać w suchym pomieszczeniu bez dostępu do wody i wilgoci. Jeśli wiemy, że nie zużyjemy bułki tartej do końca jej terminu przydatności do spożycia, można ją zamrozić. Pamiętajmy, aby zamknąć produkt w szczelnym pojemniku lub woreczku strunowym.