Chleb
Informacje o kategorii
Kupione produkty dostarczamy wprost pod Twoje drzwi. Przy dostarczaniu zakupionych produktów staramy się aby spełnione zostały nasze główne priorytety – szybkość i bezpieczeństwo. Zależy nam aby zakupione produkty trafiły jak najszybciej po dokonaniu płatności, a cały proces przebiegał w dbałości o nasze zdrowie i bezpieczeństwo.
Chleb
Chleb
W asortymencie firmy Torimpex znajdą Państwo chleby od lokalnych przedsiębiorców, oznaczone znakiem lokalny, jak i te produkowane poza lokalnym obrębem. Wszystko po to, aby zapewnić szeroki asortyment i dostosować się do oczekiwań naszych klientów.
Rodzaje chlebów w asortymencie firmy Torimpex
Pieczywo oferowane przez nasz sklep ze względu na swoją różnorodność, będzie odpowiednie dla każdego typu konsumentów. Oferujemy m.in.
1. Chleb żytni.
- chleb żytni pełnoziarnisty;
- chleb żytni razowy;
- chleb żytni wileński;
- chleb żytni pełnoziarnisty pumpernikiel;
- chleb żytni wieloziarnisty;
- chleb żytni miodowy ze śliwkami.
Chleb żytni charakteryzuje się szczególnymi wartościami odżywczymi, wysoką trwałością oraz intensywnym smakiem. Wspomaga perystaltykę jelit, zawiera witaminy z grupy B i E oraz aminokwasy. Jest także dobrym źródłem białka oraz błonnika.
2. Chleb bezglutenowy.
- Schär Pan Multigrano Bezglutenowy chleb wieloziarnisty;
- Schär Pan Rustico Bezglutenowy chleb wiejski.
Taki chleb będzie odpowiedni dla osób, które nie tolerują glutenu w swojej diecie. Chleb bezglutenowy powinno się przechowywać w papierowej torbie, by opóźnić wysuszenie pieczywa i zachować jego świeżość na dłużej. Powinien być także trzymany w suchym miejscu, bez dostępu wilgoci, a także z daleka od produktów zawierających gluten.
3. Chleb razowy.
- chleb żytni razowy;
- chleb razowy ze słonecznikiem.
Chleb razowy wypiekany jest z mąki zmielonej tylko raz. Zawiera otręby i jest dużo ciemniejszy niż zwykłe pszenne pieczywo. Wyróżnia się również większą zawartością błonnika i składników mineralnych. Pomaga regulować procesy glikemiczne, oczyszcza organizm z resztek pokarmów oraz daje uczucie sytości na dłuższy okres czasu, niż w przypadku chleba pszennego.
4. Chleb pszenny
- chleb pszenny na maślance;
- chleb normandzki;
- chleb alpejski;
- chleb sycylijski.
Chleb pszenny wypieka się z mąki oczyszczonej. Jest lekkostrawny, dlatego poleca się go osobom z problemami trawiennymi oraz dla tych, którzy cierpią na choroby układu pokarmowego np. wrzody czy nadkwasotę.
5. Chleb tostowy
- maślany;
- pszenny;
- pełnoziarnisty.
Chleb tostowy charakteryzuje się miękkością i elastyczną strukturą. Po podgrzaniu staje się chrupiący, czym zjednuje sobie wielu zwolenników. Ma również dłuższą datę przydatności w porównaniu z normalnym chlebem.
6. Chleb pszenno-żytni.
- chleb kujawski;
- chleb 7 zbóż;
- chleb wyborny;
- chleb kołodziej bez drożdży;
- chleb boratynek;
- chleb wiejski;
- chleb litewski;
- chleb złocisty;
- chleb baltonowski;
- chleb złoty len.
Chleb pszenno-żytni zawiera składniki odżywcze zarówno z pieczywa pszennego jak i żytniego. Jest dobrą propozycją dla osób, które nie mogą przekonać się do smaku chleba żytniego, ale chcą wprowadzić do swojej diety chleb z lepszymi wartościami odżywczymi niż w pszennym.
7. Chleb z ziarnami
- chleb żytni wieloziarnisty;
- chleb razowy ze słonecznikiem;
- chleb wieloziarnisty;
- chleb 7 zbóż.
Taki chleb może mieć nieco więcej kalorii od np. pszennego, jednak są to tzw. dobre kalorie. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które pełnią bardzo ważną rolę w organizmie. Jest także bogatym źródłem błonnika, witamin z grupy B oraz składników mineralnych.