Brak wyników dla podanej frazy

Chleb

Informacje o kategorii

Kupione produkty dostarczamy wprost pod Twoje drzwi. Przy dostarczaniu zakupionych produktów staramy się aby spełnione zostały nasze główne priorytety – szybkość i bezpieczeństwo. Zależy nam aby zakupione produkty trafiły jak najszybciej po dokonaniu płatności, a cały proces przebiegał w dbałości o nasze zdrowie i bezpieczeństwo.

Chleb

Chleb

W asortymencie firmy Torimpex znajdą Państwo chleby od lokalnych przedsiębiorców, oznaczone znakiem lokalny, jak i te produkowane poza lokalnym obrębem. Wszystko po to, aby zapewnić szeroki asortyment i dostosować się do oczekiwań naszych klientów.

Rodzaje chlebów w asortymencie firmy Torimpex

Pieczywo oferowane przez nasz sklep ze względu na swoją różnorodność, będzie odpowiednie dla każdego typu konsumentów. Oferujemy m.in.

1. Chleb żytni.


  • chleb żytni pełnoziarnisty;

  • chleb żytni razowy;

  • chleb żytni wileński;

  • chleb żytni pełnoziarnisty pumpernikiel;

  • chleb żytni wieloziarnisty;

  • chleb żytni miodowy ze śliwkami.


Chleb żytni charakteryzuje się szczególnymi wartościami odżywczymi, wysoką trwałością oraz intensywnym smakiem. Wspomaga perystaltykę jelit, zawiera witaminy z grupy B i E oraz aminokwasy. Jest także dobrym źródłem białka oraz błonnika.

2. Chleb bezglutenowy.

  • Schär Pan Multigrano Bezglutenowy chleb wieloziarnisty;

  • Schär Pan Rustico Bezglutenowy chleb wiejski.


Taki chleb będzie odpowiedni dla osób, które nie tolerują glutenu w swojej diecie. Chleb bezglutenowy powinno się przechowywać w papierowej torbie, by opóźnić wysuszenie pieczywa i zachować jego świeżość na dłużej. Powinien być także trzymany w suchym miejscu, bez dostępu wilgoci, a także z daleka od produktów zawierających gluten.

3. Chleb razowy.

  • chleb żytni razowy;

  • chleb razowy ze słonecznikiem.


Chleb razowy wypiekany jest z mąki zmielonej tylko raz. Zawiera otręby i jest dużo ciemniejszy niż zwykłe pszenne pieczywo. Wyróżnia się również większą zawartością błonnika i składników mineralnych. Pomaga regulować procesy glikemiczne, oczyszcza organizm z resztek pokarmów oraz daje uczucie sytości na dłuższy okres czasu, niż w przypadku chleba pszennego.

4. Chleb pszenny

  • chleb pszenny na maślance;

  • chleb normandzki;

  • chleb alpejski;

  • chleb sycylijski.


Chleb pszenny wypieka się z mąki oczyszczonej. Jest lekkostrawny, dlatego poleca się go osobom z problemami trawiennymi oraz dla tych, którzy cierpią na choroby układu pokarmowego np. wrzody czy nadkwasotę.

5. Chleb tostowy

  • maślany;

  • pszenny;

  • pełnoziarnisty.


Chleb tostowy charakteryzuje się miękkością i elastyczną strukturą. Po podgrzaniu staje się chrupiący, czym zjednuje sobie wielu zwolenników. Ma również dłuższą datę przydatności w porównaniu z normalnym chlebem.

6. Chleb pszenno-żytni.

  • chleb kujawski;

  • chleb 7 zbóż;

  • chleb wyborny;

  • chleb kołodziej bez drożdży;

  • chleb boratynek;

  • chleb wiejski;

  • chleb litewski;

  • chleb złocisty;

  • chleb baltonowski;

  • chleb złoty len.


Chleb pszenno-żytni zawiera składniki odżywcze zarówno z pieczywa pszennego jak i żytniego. Jest dobrą propozycją dla osób, które nie mogą przekonać się do smaku chleba żytniego, ale chcą wprowadzić do swojej diety chleb z lepszymi wartościami odżywczymi niż w pszennym.

7. Chleb z ziarnami

  • chleb żytni wieloziarnisty;

  • chleb razowy ze słonecznikiem;

  • chleb wieloziarnisty;

  • chleb 7 zbóż.


Taki chleb może mieć nieco więcej kalorii od np. pszennego, jednak są to tzw. dobre kalorie. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które pełnią bardzo ważną rolę w organizmie. Jest także bogatym źródłem błonnika, witamin z grupy B oraz składników mineralnych.

Lokalnie Tradycyjnie Blisko

Toruńska sieć sklepów spożywczych